G Hockey

De G hockey is bedoeld voor mensen/jongeren, niet rolstoelafhankelijk, waarbij de verstandelijke beperking van dien aard is, dat zij niet mee kunnen komen met leeftijdsgenoten binnen het reguliere hockeyteam.

Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar op dat wat binnen hun mogelijkheden ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden in het reguliere hockey. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers.

De G hockey afdeling van Hudito is in 1999 gestart met een groep van 8 kinderen. Aan het begin van het seizoen 2015-2016  heeft Hudito 51 leden. Hudito speelt met 5 teams mee in de KNHB G competitie.

De G1 speelt achttallen en speelt landelijk.

De G2 speelt zestallen en is ingedeeld in poule 1 van Regio West in de competitie. Daarnaast gaan ze ook een paar keer oefenen voor achttallen.

G3 is ingedeeld in  poule 2 van Regio West in de competitie.

G4 speelt zestallen en is ingedeeld in poule 3 van Regio West in de competitie.

G5 speelt zestallen en is ingedeeld in poule 4 van Regio west in de competitie.

De competitie bestaat uit 8 tot 10 zaterdagen per seizoen. De G teams spelen dan een uit of een thuiswedstrijd.

Naast de competitiezaterdagen zijn er ook nog een aantal toernooien waar Hudito graag aan meedoet en die ook ieder jaar weer terugkomen. Het herfsttoernooi in Nieuw Vennep, het zaalhockeytoernooi in februari (georganiseerd door Hudito zelf), Paashockeytoernooi in Amstelveen en om het jaar het landelijk hockeytoernooi in juni . Om het jaar zijn er dan ook nog de Special Olympics. In 2016 zal dit zijn op 1, 2 en 3 juli. Dit is een toernooi wat drie dagen duurt. Ieder jaar organiseert  de G hockey van Hudito ook een familietoernooi.  Aan dit toernooi mogen naast onze G hockeyers ook ouders, broers, zussen, vrienden etc meedoen. Naast deze toernooien is er bijna ieder jaar wel een toernooi in het buitenland. Dit is vaak Duitsland of België.

Naast alle wedstrijden worden de G hockeyers betrokken bij de activiteiten van de club Hudito zelf (teamhuldigingen, lustrumactitviteiten etc). In overleg kunnen de G hockeyers bij de feesten aanwezig zijn van de A en B jeugd. De G hockeyers ouder dan achttien jaar komen graag op zondag bij de wedstrijden van heren 1 en Dames 1 kijken en genieten dan na afloop ook mee van de sfeer.

Er wordt op verschillende tijden getraind met de G hockey, zodat alle G hockeyers de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Er zijn meerdere  enthousiaste trainers aanwezig bij de training om de hockeyers te begeleiden.

Op maandagavond is er van 19.30 – 21.00 training voor de G1 en G2, waarbij het accent veel komt te liggen op looptechniek. Al een aantal jaren doen G spelers mee met de Golden Tenloop in Delft en lopen dan vijf of tien kilometer.

Op woensdagavond is er van 18.00-19.30 training voor de G2, G4 en G5 en van 19.30-21.00 voor de G1 en G3 (In de G2 zitten nog wat jongere spelers dan de G3, vandaar dat zij eerder trainen). Je kunt drie keer vrij meetrainen en dan wordt in overleg met de trainer/manager/ouder bekeken of je  lid kan worden.

Wil je meer informatie over de G hockey neem dan contact op met de G hockeycommissie van Hudito via [email protected].