Hallo!


Leuk dat je interesse hebt om te hockeyen bij Hudito, de gezelligste club van Delft en omstreken ?


Deze brief geeft jou en je ouders wat eerste informatie over Hudito en het hockeyen bij de jongste jeugd. Ook is natuurlijk veel informatie te vinden op onze website: www.hudito.nl. Mocht je na het doorlezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via [email protected]. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk reactie van een van de (lijn)coördinatoren!


Jongste Jeugd

De jongste jeugd bestaat uit de leeftijdscategorie van 5-10 jaar. De jongsten starten als Benjamins. Benjamins kunnen vanaf 6 jaar deelnemen aan de Coolkids competitie waar in drietallen korte wedstrijden gespeeld worden. Deelname aan de Coolkids competitie is vrijwillig.


De kinderen vanaf 7 jaar vallen in de categorie F-jes. Zij spelen reguliere competitiewedstrijden, dat wil zeggen: gedurende het seizoen iedere week op zaterdag. De F-jes beginnen in drietallen en gaan later in het jaar over op zestallen.


De 8 en 9 jarigen vallen respectievelijk in de 1e-jaars en de 2e-jaars E. Zij spelen eveneens competitie op zaterdag, de 1e-jaars E in zestallen en de 2e-jaars E in achttallen.


Bij hockey wordt er gewerkt met een peildatum bij de indeling


Hockeyseizoen

Het hockeyseizoen loopt van eind augustus tot medio juni. Het seizoen is ingedeeld in vier perioden:

2 speelperiodes in het najaar (1 voor en 1 na de herfstvakantie), een winterstop van december tot en met februari en vervolgens vanaf maart de laatste periode. Het jaar wordt afgesloten met een toernooi: de Jongste Jeugd Dag.


Gedurende de winterstop wordt er door de Benjamins niet gehockeyd; de F en E jeugd gaan wel door. Zij trainen en spelen tijdens de winter in de Zaal.


Trainingen (op het veld)

De Benjamins trainen op woensdagmiddag volgens het *Funkey* principe. Op deze manier maken de kinderen spelenderwijs kennis met hockey. De F-jes trainen 1 keer per week op woensdagmiddag.


De 1e jaars en 2e jaars E trainen 2x per week. De ene training is er meer aandacht voor techniek, de andere training meer aandacht voor conditie en looptechniek.


Het trainingsschema voor 2017-2018 is als volgt:

Categorie/Teams

Tijdstip

1e training

2e training

Benjamins (5/6jr)

15.30-16.30

Woensdag

Veld 2

n.v.t.

F jeugd

15.30-16.30

Woensdag

Veld 3

n.v.t.

1e jaars E jeugd

16.30-17.45

Maandag

Veld 2

Woensdag

Veld 3

2e jaars E jeugd

16.30-17.45

Dinsdag

Veld 2

Donderdag

Veld 3

Noot: Veld 2 ligt rechts naast ons clubhuis. Veld 3 ligt geheel links langs de Rotterdamse weg.


Proeftrainen

Als je overweegt om te gaan hockeyen kan je drie keer komen proef trainen om kennis te maken met de sport en met Hudito. Graag horen we dit vooraf via een aanmelding bij de Jongste Jeugd Commissie: [email protected]. Er worden dan afspraken gemaakt over het team waarbij je kunt meetrainen, de momenten van proef trainen en de trainers worden geïnformeerd.


Wat heb je nodig om te kunnen (proef)trainen?

  • Een eigen bitje. Dit kan voor ca. € 5- gekocht worden bij sportwinkels of op de hockeyclub;

  • Scheenbeschermers;

  • Sportschoenen - Bij voorkeur kunstgrasschoen i.v.m. uitglijden. Geen schoenen met noppen voor gras!

  • Sportkleding zoals een sportbroekje en shirt. Een cluboutfit is pas noodzakelijk bij wedstrijden.

  • Als je lang haar hebt, doe dan je haar in een staart (anders hangt het zo in je gezicht!)


Een eigen hockeystick mag maar is nog niet per se nodig, deze kan bij de proeftrainingen op het veld geleend worden.Aanmelding

Als je vervolgens lid wilt worden van Hudito, dan ontvangen we graag je aanmelding! Aanmelden bij Hudito verloopt via de website. Via de knop "Over Hudito” > "Lid worden” kan een webformulier ingevuld worden. Hier kan ook meer informatie gevonden worden omtrent de richtlijnen van het lidmaatschap bij Hudito.


Na inzending van het webformulier ontvang je een e-mail met een PDF als bijlage. Let op: deze PDF is het échte inschrijfformulier!!! Dit formulier dient, voorzien van handtekening per post of als scan via email aan de ledenadministratie ([email protected]) gestuurd te worden. Pas na de verwerking van dit formulier is men lid en komt men op de wachtlijst! Hierna zal de (lijn)coördinator contact opnemen over de indeling in een team.Teamindelingen

Hockey is een teamsport. Jaarlijks worden de teams heringedeeld. Bij de kleinsten gebeurt dit met name op basis van vriendjes en vriendinnetjes en de eventuele opgedane hockeyervaring bij de Benjamins. Vanaf de E-tjes wordt de speelsterkte steeds meer van belang. De teamindelingen voor het komende seizoen worden in/eind juni gemaakt.


Het is verstandig om tijdig aan te melden om plaatsing op de wachtlijst te voorkomen wanneer de teams vol zitten. Nieuwe leden worden in een team waar plek is ingedeeld op volgorde van aanmelding. Voor de indeling in E-jeugd, F-jeugd of Benjamins geldt de leeftijd op 1 oktober.


Helaas kunnen we niet altijd een garantie geven op een plaats in een team. Zeker bij inschrijving na de start van het seizoen, als de teams al gemaakt zijn, kan het moeilijk zijn nieuwe leden te plaatsen. We willen voorkomen dat een team te groot wordt en er te weinig gespeeld kan worden tijdens wedstrijden. Als alle teams vol zitten en nieuwe leden niet direct geplaatst kunnen worden, blijven zij op de wachtlijst tot er een heel nieuw team gevormd kan worden.We hopen je hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd en je snel op Hudito te zien!


Namens de Jongste Jeugd Commissie,


Daan Vermeer, voorzitter en lijncoördinator meisjes E-F

Boukje van Reijn, lijncoördinator jongens E-F

Susan Sants, coördinator Benjamins