Maatschappelijk Verantwoord Verenigen

Al vele jaren ontplooit DHC Hudito, naast de "normaleā€ hockey activiteiten voor haar eigen leden, activiteiten voor de maatschappij om ons heen. Ook wel Maatschappelijk Verantwoord Verenigen (MVV) genoemd. MVV staat voor de wijze waarop DHC Hudito activiteiten uitvoert en haar verantwoordelijkheid neemt op het gebied van welzijn, duurzaamheid, milieu en sociale context.

Hieronder een kleine greep uit de meest recente activiteiten.


G-Hockey

Als één van de eerste verenigingen heeft DHC Hudito het G-hockey opgezet, waarna G-hockey binnen DHC Hudito tot een volwaardige afdeling van ca. 55 leden is uitgegroeid.Begeleiding van bewegingsactiviteiten

DHC Hudito doet mee aan samenwerkingen waarin ook moeilijk bereikbare groepen uitgedaagd worden om meer te gaan sporten en bewegen.Duurzaamheid

Ook draagt DHC Hudito zijn steentje bij aan verduurzaming. Er liggen inmiddels 114 zonnecollectoren op het dak welke genoeg opbrengst hebben om 10 huishoudens een jaar lang van stroom te kunnen voorzien. 
Het water voor het beregenen van de velden halen we uit het oppervlakte water, vervolgens wordt het gezuiverd en gefilterd waarna het wordt opgeslagen in grote tanks in de loods. Het sproeien van onze velden wordt dus niet gedaan met drinkwater.
Tevens wordt plastic verpakkingsafval apart ingezameld in een Plastic Heroes kliko, zodat dit kan worden hergebruikt.
Goed doel

Net als de KNHB steunt DHC Hudito de komende jaren het Jeugdsportfonds. Een fonds dat zich inzet om de sportdromen van kinderen die het wat minder breed hebben waar te maken door contributie en sportattributen te betalen. Een voorbeeld hiervan is de kraskaartactie waarmee jeugdleden door vrienden en familie te laten sponsoren middels een sms hebben gespaard voor WK sokken.
Gezonde sportkantine

DHC Hudito is een van de pilot-verenigingen die met het initiatief van de KNHB en NOC*NSF aan de slag is gegaan om het aanbod van gezond eten en drinken in de sportkantine te vergroten. Het assortiment van de bar is uitgebreid met fruit, zout- en vetarme popcorn, in hete lucht gebakken chips en vetarme koekrepen. De gevulde koeken zijn uit het assortiment verdwenen.
Toekomst

Dit alles naast de activiteiten die u al van DHC Hudito gewend bent, zoals de samenwerking met Plukkebol voor kinderopvang op het complex van DHC Hudito, mensen de gelegenheid te bieden hun taakstraf op een nuttige manier op DHC Hudito in te vullen en de contacten met HUISWERKenzo voor het aanbieden van huiswerkbegeleiding. Ook in de toekomst zal DHC Hudito zich blijven inzetten voor nieuwe maatschappelijke activiteiten.


Wil je extra informatie, neem dan contact op met het bestuur via [email protected].