Terugblik eerste seizoenshelft

 

Afgelopen weekend zijn de laatste veldwedstrijden gespeeld en de eerste zaalwedstijden staan alweer voor de deur. Een mooi moment om terug te kijken op de eerste seizoenshelft.

 

Dit seizoen zijn we op Hudito begonnen met centrale trainingen voor de C en D jeugd.

Alle teams van een lijn trainen gezamenlijk op 1 veld en krijgen dezelfde training.

Het centrale thema van deze trainingen is techniek in de breedste zin van het woord. Er worden technische hockeyoefeningen gedaan, maar er wordt ook aan de motoriek van de spelers gewerkt.

Deze breed motorische opleiding zal de komende jaren de leidraad worden in het jeugdbeleidsplan van Hudito. Betere bewegers zijn immers minder geblesseerd en zijn creatievere spelers.

Om de algemene motoriek van kinderen te ontwikkelen maken wij gebruik van het Athletic Skills Model.

 

Naast deze motorische leerlijn, heb ik het afgelopen jaar de doorlopende leerlijn op hockeygebied ontwikkeld. Deze wordt praktisch vertaald naar trainingen die voor alle trainers beschikbaar zijn en per leeftijdscategorie zijn gespecificeerd. Zo krijgen alle kinderen in dezelfde leeftijd dezelfde technieken en tactieken aangeboden binnen hun training en zijn aan het einde van onze jeugdopleiding alle technieken behandeld.

 

Deze methodiek om het verschil tussen top en breedte te verkleinen is mij als technisch directeur goed bevallen in de eerste seizoenhelft en deze wil ik samen met alle trainers, coördinatoren, commissieleden, coachen en ouders ook verder ontwikkelen.

Mocht u vragen hebben omtrent de leerlijn, of liever nog, feedback, dan ontvang ik die graag.

U kunt mailen naar [email protected] of langskomen in het kantoor naast de hoofdingang.

Let wel, tijden trainingsuren ben ik vaak op het veld te vinden!

 

Vooruitkijken doen we ook, zo gaan we binnen het zaalhockey verder werken aan de technische scholing van onze jonge hockeyers. Arjen Verburg en ikzelf zullen zo veel mogelijk in zalen te vinden zijn om trainers te assisteren en de leerlijn in de zaal te bewaken en verbeteren.

Zaalhockey is de ideale manier om technische vaardigheden te verbeteren en op een andere manier met hockey bezig te zijn.

 

In de 2de seizoenhelft zullen we verder gaan op ingeslagen weg, en hopelijk met behulp van uw feedback, nog een extra ontwikkelslag maken met onze jeugdopleiding.

 

Sportieve groet,

Pieter van der Linden

Technisch Directeur Jeugdhockey