De geschiedenis van Hudito
In 1934 verhuist D.H.C. HUDITO van de gemeentelijke speelweide aan de Parallelweg naar de Laan van Vollering, waar men ook de beschikking krijgt over een clubhuis. Bij het eerste lustrum in 1934 telt de vereniging 165 leden en wordt Heren I ongeslagen kampioen. Tegenstanders in die dagen zijn Alkmaar, Strawberries, Amersfoort, Hurley, Breda en zelfs Antwerpen.

Uiteraard trekt de oorlog niet onopgemerkt aan D.H.C. HUDITO voorbij.
Hoewel feest- en dansavonden verboden zijn, wordt er toch af en toe gezamenlijk een stamppot genuttigd bij de weduwe Koot op de Beestenmarkt. Wanneer in de zomer van 1944 het gerucht de ronde doet dat de velden in beslag genomen gaan worden door de Duitsers, besluiten enkele leden het clubhuis af te breken en het hout in veiligheid te brengen voor een eventuele wederopbouw. Die wederopbouw begint direct na de oorlog en D.H.C. HUDITO wordt letterlijk en figuurlijk uit de modder getrokken, onder de bezielende leiding van Bart Wolf.

Nieuwe wegen en een nieuw clubhuis, twee zaken waar men eind jaren veertig op D.H.C. HUDITO het grootst mogelijke belang aan hecht. Met name het ontbreken van voldoende kleedruimte is een groot probleem.
Duidelijk is ook dat de vereniging een nieuwe koers moet gaan varen om een naam van betekenis te blijven in de Nederlandse Hockeywereld. Het ledenaantal zakt van 103 naar 77. Heren I trekt zich van deze problemen echter niets aan en promoveert naar de 2de klasse, wat op gepaste wijze wordt gevierd in het Prinsenhof met een borrel en aansluitend diner.

In 1957 verhuist D.H.C. HUDITO opnieuw, dit keer naar de van der Dussenweg. Hier wordt met hulp van vele leden een nieuw clubhuis opgetrokken. De officiële opening op 29 september luidt een voorspoedige periode voor D.H.C. HUDITO in.
Groei, succes, plezier en gezelligheid gaan hand in hand. D.H.C. HUDITO groeit uit tot een vereniging met een ledenbestand van 250.

In 1975 verhuist D.H.C. HUDITO met een steeds groeiend ledental naar het huidige complex met 6 grasvelden aan de Rotterdamseweg. Na instelling van de 'kunstgras-commissie' krijgt het complex in 1986 het eerste kunstgrasveld.

Tegenwoordig (september 2015) telt D.H.C. HUDITO ruim 1200 leden. Het complex is voorzien van 3 kunstgrasvelden (waarvan één waterveld en één semi-waterveld) en een water-trainingsveld. Modder is iets wat vaag in de herinnering achterblijft. Sommigen denken hier nog met weemoed aan terug, vooral de veteranen die ooit heroïsche strijd hebben geleverd op de drassige velden en nat en zwart na de wedstrijden in het clubhuis bijkwamen van de verrichte inspanningen. De schoonmakers varen er wel bij nu op maandagochtend niet de ingedroogde grasklodders uit het clubhuis geschraapt hoeven te worden.

De nieuwe hockeygeneraties beleven steeds meer plezier aan het steeds technischer wordende spel op de strakke mat.