Van de voorzitter: Hudito in tijden van corona

Op zondag 8 maart jl. huldigden we onze zaalkampioenen. Diverse jeugd- en seniorenteams werden op een drukke wedstrijddag in het zonnetje gezet. Het eerste competitieweekend zat erop en zowaar was er meer gewonnen dan verloren. Bovenal was iedereen blij dat de competitie weer was begonnen. Amper een week later was het stil op Hudito. Net als in de rest van Nederland werd er niet meer gehockeyd en was afgekondigd dat de velden tot tenminste 7 april leeg zouden blijven. De situatie verandert met de dag en het laatste nieuws is dat er een streep kan door diverse toernooien als het schoolhockey en ons geliefde HuditoHappyHockeydays. De coronacrisis heeft ook Hudito lam gelegd.


Laten we in de eerste plaats stil staan bij de gezondheid van al onze leden, vrijwilligers, ouders van jeugdleden, sponsoren en andere betrokkenen. Wij hopen dat iedereen in goede gezondheid deze crisis doorstaat en dat we over een tijdje de hockeystick weer kunnen oppakken. Wanneer dat is en hoe de (hockey)wereld er dan uit ziet, kunnen we op dit moment niet zeggen, maar het staat vast dat Hudito er dan weer zal zijn. Ook ik mis op dit moment het fietstochtje naar de club, een avondtraining in de vrieskoude en de lol met mijn team- en clubgenoten op het veld en in ons clubhuis. Het kan even niet en dat voelt als een groot gemis. Hudito is dan wel dicht, maar wanneer ik leden spreek en ik hoor hoe zij over de club spreken, voel ik dat Hudito dichtbij is.


Dat blijkt bijvoorbeeld uit de vele appberichten die in iedere teamapp gedeeld worden. Eens te meer blijkt de sociale kracht van onze teamsport. Je hoort ergens bij, maakt plezier met elkaar, kunt stoom afblazen en op elkaar terugvallen. Hudito verbindt. Ook via de socials als ons instagram-account zien we dat vele leden, trainers en coaches, Hudito’ers weten te vinden en ludieke of sportieve challenges met elkaar delen. Ga daar vooral mee door.


Als bestuur zijn wij bezig de gevolgen van deze crisis in kaart te brengen. Het gaat dan over ons hockey, het complex, de financiën, leden die we wat meer in het oog moeten houden, de communicatie en stellen we de vraag: hoe gaan we verder na de crisis? We staan in nauw contact met de vele commissies en trainers/coaches. Met veel energie en enthousiasme pakken al deze Hudito’ers taken op om de club gereed te houden en te maken voor de toekomst. Ik ben apetrots op onze vereniging en weet zeker dat als we weer mogen hockeyen, we daar klaar voor zijn en er intens van gaan genieten. Ik kijk ernaar uit.


Namens mijn mede-bestuursleden Fréderique, Wouter, Christiaan en Roland wens ik iedereen al het goeds en bovenal een goede gezondheid. Tot gauw op Hudito,


Wessel Pil

[email protected]

 
Lotte Kohlmann, 24-3-2020 @ 20:32:53
Wessel, succes in deze heftige tijd en bedankt voor deze update! Tot snel


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
 
:) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =