In Memoriam Jos Waals

Op maandag 22 februari is oud-voorzitter en erelid Jos Waals overleden. Jos was voorzitter van Hudito van 1987 tot en met 1991. Dat Hudito over drie mooie kustgrasvelden beschikt is onder meer aan hem te danken. Jos Waals is 77 jaar geworden.


Jos Waals was in de jaren ’80 van de vorige eeuw burgemeester van de gemeente Nootdorp. In die tijd raakte hij betrokken bij Hudito, zelf speelde hij een aantal jaar in Heren Veteranen B. Vrouw Birgit en hun drie zoons Roel, Bart en Thijs speelden allen ook op Hudito.


In 1987 volgde Jos Waals Henk de Vriend op als voorzitter van Hudito. Jos had goede contacten bij de gemeente Delft. Onder zijn voorzitterschap werd Hudito de trotse eigenaar van drie kunstgrasvelden, uniek in een tijd waarin nog veelal op gras werd gehockeyd. Hudito gaf een aantal grasvelden op aan honkbalvereniging Blue Birds waardoor de realisatie van de kunstgrasvelden mogelijk werd gemaakt. Mede vanwege deze verdiensten werd Jos in 1991 bij zijn afscheid als voorzitter benoemd tot erelid.


In 1991 verhuisde Jos Waals met gezin naar Venray, alwaar hij burgemeester werd. Het gezin ging hockeyen bij MHCV Venray. Vanaf een afstand volgde hij het wel en wee van onze club. Bij de viering van het 70-jarig bestaan van Hudito in 1999 memoreerde hij in het lustrumboek de warme sfeer die op Hudito bestaat. Hudito betekende voor hem vriendschap, topsport naar vermogen, altijd gezellige teams, spierpijn op maandagochtend en veel aandacht voor de derde helft. Dat laatste kenmerkte Jos: een gezellige man om op het balkon mee te praten en te genieten van een goed glas.


We wensen de familie veel sterkte met dit verlies en bedanken hem voor alles wat hij voor Hudito heeft betekend.

 

Wessel Pil

Voorzitter


Bijschrift foto: Jos Waals bij de viering van het lustrum in 1989. Hudito werd in dat jaar 60 jaar oud.