Update 29/03/'21: Uur langer trainen vanaf 31/03/'21

Update 29 maart 2021

Vanaf woensdag 31 maart is de avondklok met een uur verlaat van 21:00 uur naar 22:00 uur. Dat betekent dat er weer getraind kan worden volgens het hoofd-trainingsschema. Wel trainen we nog met aangepaste trainingstijden, van 19:00 uur tot 20:15 en van 20:15 tot 21:30 uur, zodat iedereen ook weer op tijd thuis kan zijn. Met name voor jong seniorenteams is er nu meer ruimte om tot later te trainen zonder beperkingen, voor reguliere seniorenteams betekent dat dat er tot later getraind kan worden in viertallen. 


Als je wil trainen als seniorenteam: laat dat dan nog even per mail weten aan Arjen ([email protected]). Zonder aanmelding bij Arjen is het helaas niet mogelijk om te hockeyen.


Verder zien we een leuke ontwikkeling dat er veel onderlinge wedstrijden gespeeld worden! Dit geldt natuurlijk vooral voor jong seniorenteams en jeugdteams. We moedigen dit als bestuur enorm aan! Hieronder een foto van Dames 2 tegen Heren 6.


Update 10 maart 2021

Er zijn weer wat wijzigingen in de coronaregels met betrekking tot buiten sporten. Hierbij wat er nu verandert of veranderd is. 

Ten eerste wat er veranderd is:

 

 1. Het trainingsschema staat online, waarbij vaste traintijden ingericht zijn voor senioren tot 27 jaar, klik hier voor het actuele trainingsschema. Onze clubmanager Arjen past het trainingsschema aan naar de meest actuele situatie. Als jouw team in het trainingsschema staat, dan hoef je je voor die week niet meer aan te melden.
 2. De KNHB heeft een update gegeven met betrekking tot de voortzetting van de competitie. Klik hier voor het nieuwsbericht. Lang verhaal kort: de KNHB streeft er op dit moment naar om in ieder geval alle heenwedstrijden te spelen (dus de helft van de competitie uit te spelen) in het geval van senioren. Voor junioren zou het streven zijn om de competitie met herindeling weer op te starten.
Ten tweede wat er gaat veranderen:
 1. Voor senioren van 27 jaar en ouder is het vanaf 16 maart 2021 weer mogelijk om in viertallen te hockeyen op anderhalve meter afstand tot elkaar, zonder doorwisselen tussen viertallen. Let wel: voor seniorenteams die aankomend weekend (14-3-2021) gaan trainen gelden de oude regels nog in: in tweetallen op anderhalve meter afstand tot elkaar.


Update 28 februari 2021

Goed nieuws voor seniorenteams tot 27 jaar: er mogen onderlinge wedstrijden gespeeld worden vanaf 3 maart 2021. Dus als er een team naast je traint met spelers tot 27 jaar of jeugdspelers, dan mag er tegen elkaar gehockeyd worden zonder dat daarbij anderhalve meter afstand tot elkaar hoeft te worden gehouden.

Het bestuur en de hockeycommissies zijn hard aan het werk om te kijken of we een onderlinge competitie kunnen opzetten voor de jong-seniorenteams. 

We streven ernaar om morgen het trainingsschema dat geldt vanaf 3 maart 2021 te publiceren. Dus houd de site in de gaten!

Update 24 februari 2021

Dinsdagavond 23 februari is er een persconferentie geweest over de coronapandemie en wat de nieuwe- en blijvend geldende maatregelen zijn voor de (hockey)sport. Hieronder een concreet overzicht wat er vanaf 3 maart wél mag en welke regels ongewijzigd blijven.


Wat nu weer wel mag vanaf 3 maart 2021:

 1. Jong senioren, dat wil zeggen: leden van 18 tot 27 jaar mogen weer vrij trainen. Onderlinge wedstrijden zijn toegestaan.
 2. Jong senioren tot 27 jaar hoeven op het veld geen anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, buiten het veld wel.
 3. Dezelfde regels gelden voor jeugdteams. Dat wil zeggen: alle leden onder de 18 jaar.
 4. Er komt een trainingsschema voor doordeweekse avonden voor juniorenteams en seniorenteams met spelers niet ouder dan 26 jaar. Dit schema zal voor 3 maart bekend gemaakt worden.
 5. Er is nog een aanvullende mogelijkheid om te trainen op zaterdag en zondag (ook voor senioren 18 tot 27 jaar). Daarvoor geldt: kijk in het trainingsschema op de website voor wanneer er nog plek is en stuur een mailtje naar [email protected] ( Arjen) om een plekje te reserveren. Zonder reservering is het helaas niet mogelijk om te trainen.

 

Ongewijzigde regels:

 1. Senioren, dat wil zeggen: leden van 27 jaar en ouder, mogen wel trainen, maar alleen in tweetallen, met inachtname van de anderhalve meter afstand tot elkaar op het veld ten alle tijden. Er mag niet gewisseld worden in samenstelling van tweetallen.
 2. Een mix van leeftijden (27+ en spelers tussen de 18 en 26) zullen nog steeds alleen in tweetallen mogen trainen zoals bij het punt hierboven beschreven staat.
 3. Iedereen is niet eerder dan 10 minuten voor start training van het team aanwezig.
 4. Iedereen is niet later dan 10 minuten na de training van het team van het terrein vertrokken. Met klem wordt iedereen verzocht niet te blijven hangen op het parkeerterrein of andere locaties, maar direct naar huis te gaan na de training.
 5. Trainingen later dan 20:30 uur kunnen niet doorgaan in verband met de landelijk geldende avondklok. Senioren ouder dan 26 kunnen Arjen mailen om te vragen of er doordeweeks nog een plekje vrij is op de velden ([email protected]), zij zullen geen vaste traintijden krijgen in het nieuwe trainschema.
 6. Voor oefeningen in tweetallen, kijk op Go4hockey.nl (inloggegevens te verkrijgen bij de aanvoerder van je team.
 7. Er is dus nog wel een mogelijkheid om in tweetallen te trainen op zaterdag en zondag. Daarvoor geldt: kijk in het trainingsschema op de website voor wanneer er nog plek is en stuur een mailtje naar [email protected] (Arjen) om een tijdsvak te reserveren. Zonder reservering is het helaas niet mogelijk om te trainen.

Namens het bestuur veel hockeyplezier toegewenst!