Update 01/06/'21: Yes! Senioren weer 'normaal' hockeyen

Update 1 juni 2021

Hockey


Zo! Het heeft even mogen duren, maar per aanstaande zaterdag 5 juni mag er wel op minder dan 1,5m afstand gehockeyd worden door alle leden van Hudito. We kunnen nog niet alle regels laten varen, zo heeft de KNHB aangekondigd dat de douches en kleedkamers open mogen, maar vooralsnog blijven die op Hudito nog gesloten (tot nader bericht). Naast het veld moet nog steeds wel 1,5m afstand gehouden worden tot elkaar.


Er mogen onderlinge wedstrijden georganiseerd worden door alle teams op Hudito om tegen elkaar te spelen. 

Activiteiten


Alle hockeycommissies zijn op het moment druk bezig met het organiseren van activiteiten. Zodra er meer bekend is over deze activiteiten, zal daarover nieuws verschijnen in een nieuwsbericht én in het trainingsschema/wedstrijdschema. 


Faciliteiten en horeca op Hudito


Eerst het goede nieuws: de bar is open op zondag. Er gelden horecaregels, dus max. 4 personen aan een tafel. Drank mag alleen genuttigd worden door teams die daadwerkelijk getraind hebben/wedstrijden gespeeld hebben.


Dan het minder goede nieuws: er mag geen publiek aanwezig zijn. Dat betekent dat iedereen die geen onderdeel of speler is van een team, niet het terrein op mogen. Kleedkamers en douches blijven gesloten voorlopig. De KNHB geeft aan dat het wel open mag, maar op Hudito houden we de kleedkamers en douches nog even gesloten. 


Update 30 mei 2021Vrijdagavond is er een persconferentie geweest waarin aangekondigd werd dat er meer versoepelingen doorgevoerd zullen worden voor buiten sporten. Vanaf zaterdag 5 juni zullen deze versoepelingen ingaan. De KNHB is nog bezig met het opstellen van een bericht waarin alle versoepelingen voor de hockeysport duidelijk uiteen worden gezet, zodra daarover meer bekend is, communiceren we dat ook naar alle leden. Dit zal in de loop van de week van 31 mei t/m 4 juni ergens gebeuren.


De bar is weer geopend op zondagen en we willen de bar ook graag weer open hebben op zaterdagen. De bar is nog niet volledig vrij open zoals we dat vóór corona gewend zijn, dus er zijn nog een aantal regels verbonden aan bestellingen doen en blijven hangen na je training. Die regels lees je hier. Lees ze, deel ze met je team en houd je eraan! Alleen op die manier kunnen we weer snel terug naar de ouderwetse gezelligheid op Hudito.Update 17 mei 2021


Zojuist is bekend geworden dat het kabinet de versoepelingen door wil zetten om buiten iets beter te kunnen sporten. Dat betekent dat vanaf woensdag 19 mei weer getraind mag worden met het hele team door Hudito-leden van 27 jaar, maar waarbij er nog wel 1,5 meter afstand gehouden moet worden tot elkaar. Voor Hudito-leden van 26 jaar en jonger was deze versoepeling al eerder ingezet en mag er wél op minder dan 1,5 meter afstand van elkaar gehockeyd worden. Er mogen nog géén onderlinge wedstrijden gespeeld worden door leden van 27 jaar en ouder. 


Douches en kleedkamers blijven nog voor alle leden gesloten.  


Met betrekking tot de bar: er mag weer drank gekocht worden aan de bar op Hudito vanaf aankomend weekend (op z'n vroegst zaterdag 22 mei). Helaas is het drinken van de drankjes nog niet volledig vrij en zijn er nog maatregelen aan verbonden. We laten snel weten wat die maatregelen zijn en per wanneer de bar weer echt open is.


Update 24 april 2021

Afgelopen dinsdag was er weer een persconferentie waarin wat versoepelingen zijn aangekondigd. Tegelijkertijd heeft ons ook het nieuws bereikt van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond dat zij hebben besloten dat de competitie per direct beëindigd wordt. 

Allereerst de versoepelingen:
Op moment van schrijven is de Nederlandse overheid van plan om vanaf 28 april 2021 de avondklok te schrappen. Dit maakt het weer mogelijk voor teams om in de volledige trainingsblokken van 1,5 uur te kunnen trainen. Vanaf 28 april 2021 wordt er dus weer getraind worden volgens de normale trainingstijden. Het trainingsschema in de app en op de website is dan leidend. Voor de jeugd is het schema zoals vermeld hetzelfde gebleven. Voor de senioren staan die er alleen in indien je dit doorgegeven hebt.

Let wel: van 1 t/m 9 mei 2021 is het meivakantie. Dan wordt er in principe niet getraind. Als jij met je seniorenteam toch wilt trainen (alle teams 18+), dan kan dat! Wel even aanmelden bij [email protected] (Arjen). Jong-seniorenteams mogen natuurlijk weer volledig trainen, seniorenteams met spelers van 27 jaar en ouder mogen alleen in viertallen trainen, op anderhalve meter afstand van elkaar.

Dan nog het slechte nieuws: de KNHB heeft besloten dat de competitie van seizoen 2020/2021 niet meer uitgespeeld gaat worden. Daarvoor blijkt te weinig ruimte te worden gegeven vanuit de overheid. Het bestuur van Hudito gaat dit besluit nog nader bestuderen en bedenken hoe we de aankomende maanden toch invulling gaan geven aan het hockeyen op Hudito voor alle leden.

Lees hier het uitgebreide besluit van de KNHB:
Link naar het bericht.

Veel sterkte de aankomende tijd en we houden jullie graag op de hoogte van wat we nog voor een andere hockeyactiviteiten kunnen bedenken.


Update 29 maart 2021

Vanaf woensdag 31 maart is de avondklok met een uur verlaat van 21:00 uur naar 22:00 uur. Dat betekent dat er weer getraind kan worden volgens het hoofd-trainingsschema. Wel trainen we nog met aangepaste trainingstijden, van 19:00 uur tot 20:15 en van 20:15 tot 21:30 uur, zodat iedereen ook weer op tijd thuis kan zijn. Met name voor jong seniorenteams is er nu meer ruimte om tot later te trainen zonder beperkingen, voor reguliere seniorenteams betekent dat dat er tot later getraind kan worden in viertallen. 


Als je wil trainen als seniorenteam: laat dat dan nog even per mail weten aan Arjen ([email protected]). Zonder aanmelding bij Arjen is het helaas niet mogelijk om te hockeyen.


Verder zien we een leuke ontwikkeling dat er veel onderlinge wedstrijden gespeeld worden! Dit geldt natuurlijk vooral voor jong seniorenteams en jeugdteams. We moedigen dit als bestuur enorm aan! Hieronder een foto van Dames 2 tegen Heren 6.


Update 10 maart 2021

Er zijn weer wat wijzigingen in de coronaregels met betrekking tot buiten sporten. Hierbij wat er nu verandert of veranderd is. 

Ten eerste wat er veranderd is:

 

 1. Het trainingsschema staat online, waarbij vaste traintijden ingericht zijn voor senioren tot 27 jaar, klik hier voor het actuele trainingsschema. Onze clubmanager Arjen past het trainingsschema aan naar de meest actuele situatie. Als jouw team in het trainingsschema staat, dan hoef je je voor die week niet meer aan te melden.
 2. De KNHB heeft een update gegeven met betrekking tot de voortzetting van de competitie. Klik hier voor het nieuwsbericht. Lang verhaal kort: de KNHB streeft er op dit moment naar om in ieder geval alle heenwedstrijden te spelen (dus de helft van de competitie uit te spelen) in het geval van senioren. Voor junioren zou het streven zijn om de competitie met herindeling weer op te starten.
Ten tweede wat er gaat veranderen:
 1. Voor senioren van 27 jaar en ouder is het vanaf 16 maart 2021 weer mogelijk om in viertallen te hockeyen op anderhalve meter afstand tot elkaar, zonder doorwisselen tussen viertallen. Let wel: voor seniorenteams die aankomend weekend (14-3-2021) gaan trainen gelden de oude regels nog in: in tweetallen op anderhalve meter afstand tot elkaar.


Update 28 februari 2021

Goed nieuws voor seniorenteams tot 27 jaar: er mogen onderlinge wedstrijden gespeeld worden vanaf 3 maart 2021. Dus als er een team naast je traint met spelers tot 27 jaar of jeugdspelers, dan mag er tegen elkaar gehockeyd worden zonder dat daarbij anderhalve meter afstand tot elkaar hoeft te worden gehouden.

Het bestuur en de hockeycommissies zijn hard aan het werk om te kijken of we een onderlinge competitie kunnen opzetten voor de jong-seniorenteams. 

We streven ernaar om morgen het trainingsschema dat geldt vanaf 3 maart 2021 te publiceren. Dus houd de site in de gaten!

Update 24 februari 2021

Dinsdagavond 23 februari is er een persconferentie geweest over de coronapandemie en wat de nieuwe- en blijvend geldende maatregelen zijn voor de (hockey)sport. Hieronder een concreet overzicht wat er vanaf 3 maart wél mag en welke regels ongewijzigd blijven.


Wat nu weer wel mag vanaf 3 maart 2021:

 1. Jong senioren, dat wil zeggen: leden van 18 tot 27 jaar mogen weer vrij trainen. Onderlinge wedstrijden zijn toegestaan.
 2. Jong senioren tot 27 jaar hoeven op het veld geen anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, buiten het veld wel.
 3. Dezelfde regels gelden voor jeugdteams. Dat wil zeggen: alle leden onder de 18 jaar.
 4. Er komt een trainingsschema voor doordeweekse avonden voor juniorenteams en seniorenteams met spelers niet ouder dan 26 jaar. Dit schema zal voor 3 maart bekend gemaakt worden.
 5. Er is nog een aanvullende mogelijkheid om te trainen op zaterdag en zondag (ook voor senioren 18 tot 27 jaar). Daarvoor geldt: kijk in het trainingsschema op de website voor wanneer er nog plek is en stuur een mailtje naar [email protected] ( Arjen) om een plekje te reserveren. Zonder reservering is het helaas niet mogelijk om te trainen.

 

Ongewijzigde regels:

 1. Senioren, dat wil zeggen: leden van 27 jaar en ouder, mogen wel trainen, maar alleen in tweetallen, met inachtname van de anderhalve meter afstand tot elkaar op het veld ten alle tijden. Er mag niet gewisseld worden in samenstelling van tweetallen.
 2. Een mix van leeftijden (27+ en spelers tussen de 18 en 26) zullen nog steeds alleen in tweetallen mogen trainen zoals bij het punt hierboven beschreven staat.
 3. Iedereen is niet eerder dan 10 minuten voor start training van het team aanwezig.
 4. Iedereen is niet later dan 10 minuten na de training van het team van het terrein vertrokken. Met klem wordt iedereen verzocht niet te blijven hangen op het parkeerterrein of andere locaties, maar direct naar huis te gaan na de training.
 5. Trainingen later dan 20:30 uur kunnen niet doorgaan in verband met de landelijk geldende avondklok. Senioren ouder dan 26 kunnen Arjen mailen om te vragen of er doordeweeks nog een plekje vrij is op de velden ([email protected]), zij zullen geen vaste traintijden krijgen in het nieuwe trainschema.
 6. Voor oefeningen in tweetallen, kijk op Go4hockey.nl (inloggegevens te verkrijgen bij de aanvoerder van je team.
 7. Er is dus nog wel een mogelijkheid om in tweetallen te trainen op zaterdag en zondag. Daarvoor geldt: kijk in het trainingsschema op de website voor wanneer er nog plek is en stuur een mailtje naar [email protected] (Arjen) om een tijdsvak te reserveren. Zonder reservering is het helaas niet mogelijk om te trainen.

Namens het bestuur veel hockeyplezier toegewenst!