Hudito zet vrijwilligers in het zonnetje

Het hele jaar zetten zij zich in voor Hudito. Organiseren, handen uit de mouwen, even bijspringen, klaar staan voor een ander, hockeyers en hockeysters wat leren; te veel om op te noemen. Het zijn kenmerken van Hudito’ers die de club laten stralen: onze vrijwilligers. Op woensdag 14 juli werden zij in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet de afgelopen twee jaar.


Ieder jaar organiseert het bestuur de vrijwilligersborrel aan het eind van het seizoen. Vorig jaar ging het om bekende redenen niet door, dit jaar was de borrel en diner extra druk bezocht. Op een vol Henk de Vriendplein werd teruggekeken op de afgelopen tijd. Dat gebeurde onder het genot van een drankje en heerlijk eten van onze sponsor Stads-Koffyhuis en De Delf.


Hudito heeft vele vrijwilligers. Denk aan de commissieleden (165 personen), vaste scheidsrechters en barbegeleiders op de zaterdag. Ook de trainers, coaches en oudermanagers waren van de partij, alsmede allerlei vrijwilligers die het terrein onderhouden. Vertrekkende commissieleden werden toegesproken en aan het eind van de avond werden de bekers uitgereikt. Die gingen naar:


·Van de Sande-wisselbeker (meest verdienstelijke lid) ging naar Roderick de Kat Angelino. Als voorzitter van de Elftalcommissie heeft hij bergen werk verzet. Bovendien organiseert hij de Sevens (dit jaar 24 deelnemende teams!) en het zomeravondhockey.

·Van Batenburg-Lange-wisselbeker (meest sportieve lid) werd uitgereikt aan een commissie: de Jeugd Hockey Commissie. In twee coronaseizoenen lukte het de JHC heel veel hockey voor onze jeugd aan te bieden. Er waren interne competities, clinics, laddercompetities en 3x3 of 7x7. Een prestatie waarmee we de jeugd veel plezier konden bieden.

·Team van Vierdienste-wisselbeker (voor meest verdienstelijke team) ging naar Heren 7. Zij verzetten als team bergen werk in coronatijd. Sjouwen, klussen, het hek langs het parkeerterrein weghalen; niets was deze krachtpatsers te veel. Een echt Hudito-team dat al vele jaren op Hudito hockeyt en altijd klaar staan voor hun cluppie.


De Henk de Vriend-wisselbeker werd dit jaar niet uitgereikt. Deze beker komt in handen van de minst gepasseerde keep(st)er, maar met twee niet afgespeelde competities bleek het onmogelijk de stand op te maken.


En daarmee komt er een eind aan het seizoen 2020-2021. Laten we nu vooral vooruitkijken. Er komt een nieuw veld, een nieuw buitenterrein, een nieuwe huisstijl, een nieuwe voorzitster en wie weet nog wel meer. Maar wat blijft, is Hudito. Met dank aan al die mensen. Met dank aan de vrijwilligers. We zijn blij ook komend seizoen een beroep op je te kunnen doen en wensen iedereen een goede zomer!


Wessel Pil

[email protected]


Bijschrift foto: op de foto een deel van de Jeugd Hockey Commissie. Voorzitter Dion van Reenen toont de Van Batenburg-Lange-wisselbeker.

 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord