UPDATE 21-9-'21: Coronamaatregelen vanaf 25 september
Update 21-9-2021:

Zoals we in ons vorige bericht hadden geplaatst volgen we zoveel mogelijk de adviezen van de KNHB wat betreft de Coronamaatregelen. Vandaag heeft de KNHB een bericht geplaatst over wat er verandert op 25 september. In het kort:

- Op Hudito hoeft er ook buiten de velden geen 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden te worden vanaf 25 september 2021. 
- Drank mag bij de bar gehaald worden, maar moet buiten opgedronken worden. Voor nu wil Hudito niet gaan controleren met de Corona Check-app, dus dat betekent dat afgehaalde drank en eten altijd buiten opgedronken en -gegeten moet worden, ook als het slecht weer is. 
- Er mag weer van de kleedkamers gebruik gemaakt worden zonder 1,5 meter, maar let erop dat je niet met meer dan 5 mensen in de ruimte aanwezig bent. 

We gaan proberen snel te realiseren dat er duidelijk is aangegeven wat als binnenruimte geldt (op de afhaalruimte na), maar je gezonde verstand gebruiken helpt hier al bij natuurlijk. Voor de volledige regels (de KNHB volgt het advies van het NOC*NSF), lees hier.

Namens het bestuur, 
Björn Bolderdijk

----------------------------------------

Onze seniorenteams zijn alweer begonnen met trainen en aankomende week start de gehele jeugd ook weer met trainen. Tot 20 september gelden er in ieder geval nog een aantal regels om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen.

Hudito volgt hier in de meeste gevallen de coronamaatregelen van de KNHB en de overheid. Hieronder nog even alle maatregelen op een rijtje.

Hudito specifiek:

 • De kleedkamers kunnen weer gebruikt worden, maar wel nog op 1,5 meter afstand tot elkaar. Dat betekent per kleedkamer niet met meer dan 5 personen tegelijkertijd.
 • Drank kan je aan de bar bestellen, maar neem je drankje mee naar de zitplek waar je met je team zit en blijf op dezelfde plek zitten gedurende de tijd dat je op Hudito bent.
 • Publiek is weer toegestaan. Bij voorkeur houdt ook het publiek (tenzij behorende tot hetzelfde huishouden) 1,5 meter afstand tot elkaar en zo veel als mogelijk zittend.

Algemeen geldende regels, zoals voorgeschreven door de KNHB:

Basisregels

We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
 • Houdt 1,5 m afstand van anderen
 • Vermijd drukte
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
 • Schud geen handen

1,5 meter afstand

 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden
 • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen*
 • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar*
*Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Publiek

Voor het toelaten van publiek gelden op dit moment de regels van placering (vaste zitplaats en 1,5 meter afstand). Als de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek met in acht neming van 1,5 meter afstand ook mogelijk.


Voor publiek geldt ook de verplichting van registratie en gezondheidscheck. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn: iedereen is in welkom mits men geen klachten heeft.


Sportkantines Clubhuis

Voor sportkantines het clubhuis gelden de regels zoals die voor de horeca gelden.

Autoreizen

Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.


Protocol verantwoord sporten

Alle relevante informatie vind je in het sportprotocol. Dit protocol geeft verenigingen, sporters, trainers/coaches, vrijwilligers, ouders/verzorgers en gemeenten richting hoe te handelen, uitgaande van de huidige maatregelen. Dit document wordt regelmatig aangepast dus lees het door!