Commissie in 't zonnetje: Elftalcommissie
Bij Hudito zijn we trots op onze vrijwilligers, zij zorgen ervoor dat week in-week uit de club door kan blijven gaan met waar we voor staan: gedrevenheid, gezondheid en gezelligheid. Elke maand zetten we een  commissie in 't zonnetje. Deze maand: onze elftalcommissie voor alle teams na de jeugd. We vroegen Jip Hinten & Roderick de Kat Angelino, voorzitter van de elftalcommissie, van alles over de commissie en hoe onze leden met ze in contact kunnen komen.


Hoe zijn jullie op Hudito beland en wat doe je nog meer op de club?
Jip: 
Toen ik 10 was besloot ik na het uitproberen van 6 verschillende sporten dat hockey misschien wel wat voor mij was. Bij mij in de klas zaten een aantal vriendinnetjes die al bij Hudito hockeyden en zo ben ik toen op ons mooie cluppie beland. Na mijn eerste D-night wist ik dat Hudito de plek voor mij was! Nu, 17 jaar later hockey ik nog steeds bij Hudito in Dames 5 (the life), waar ik als spits het meeste succes behaal tijdens de derde helft. 

Roderick:
Zoals veel mensen op Hudito ben ik in mijn studententijd bij Hudito gekomen. Mijn reden hiervoor was dat ik niet meer de tijd had om elke week weer terug naar mijn oude club in Baarn te reizen voor de trainingen en wedstrijden. Eerst had ik een paar maandjes meegedraaid bij Scoop, maar ik wilde toch liever bij een club gaan spelen waar alles wat beter was geregeld. Na een goede tip van een studiegenootje van mij, Daiva Ponsen, had ik uiteindelijk gekozen om bij Hudito in het o zo mooie Heren 9 te gaan hockeyen. Hier speel in net als in de elftalcommissie een centrale rol, al probeer ik bij beide hier en daar te veel zelf te doen. 


Wat moeten de leden weten over wat de elftalcommissie doet?
Roderick:
De elftalcommissie is de schakel tussen nieuwe leden en de recreatieteams binnen de (jong)senioren, 30/35+, en trimmers lijn. Wij zorgen ervoor dat nieuwe leden een geschikt team vinden dat bij ze aansluit qua niveau en -niet onbelangrijk- gezelligheid!

Jip:
Omdat de aanwas van nieuwe leden met name in de zomerperiode plaatsvindt, is dat voor ons de drukste periode. Niet alleen melden zich dan veel nieuwe leden aan, maar inventariseren wij ook aan het eind van elk seizoen bij de bestaande teams of zij genoeg spe(e)l(st)ers verwachten te hebben of dat we kunnen helpen bij het vinden van nieuwe gegadigden.


Verder wordt er vanuit de elftalcommissie in de winter- en zomerstop hockey activiteiten georganiseerd zodat mensen ook dan gewoon kunnen door hockeyen. 

(Bron foto: iMedion fotografie)


Waar is de commissie het meest trots op?
De afgelopen jaren hebben zich naast individuele leden ook steeds vaker volledige nieuwe teams bij de club aangemeld. Met name de jong dames teams weten onze club inmiddels goed te vinden. Door een goede begeleiding bij de aanmeldingen, en het regelen van trainers voor deze teams staat Hudito inmiddels bekend als een gezellige club waar nieuwe (studenten)teams meer dan welkom zijn. Het is mooi dat de dameslijn is gegroeid van 9 naar inmiddels 14 teams- waarvan 7 damesjong teams. Bij de herenlinie blijven de jong teams nog een beetje achter, het zou mooi zijn als we hier ook meer kunnen uitbreiden- dus zegt het voort!

Jip:
Het opzetten en begeleiden van de sevens competitie tijdens de corona periode door Roderick verdient ook zeker een eervolle vermelding! Erg mooi initiatief om vanuit de EC de teams ook op deze manier te ondersteunen.

Waar kunnen jullie nog hulp bij gebruiken?
Jip:
Met name het duo dat de Dameslijn vanuit de elftalcommissie begeleidt (Lieke en Jip), kan nog wel wat versterking gebruiken. Nu wij ook een dagje ouder worden zou het goed zijn als er vanuit de dames jong teams versterking zou komen voor onze commissie!

Hoe kunnen leden met jullie in contact komen?
Roderick:
Wij zijn te bereiken per mail via [email protected], en je kunt ons of één van de andere EC leden natuurlijk ook altijd aanspreken op de club. 
Naast Roderick (H9, voorzitter EC) en Jip (D5, EC dameslijn) bestaat de commissie uit Lieke (D5, EC dameslijn), Martijn (H3), Radboud (HJ1, EC heren), Sietske (Trim2, trimmers) en Jeroen (H35B, veteranen).

Bron foto's: iMedion Fotografie