Hudito een sportief veilig thuis voor iedereen

Hudito wil een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier komt en bezig is met hockey. Recente nieuwsberichten hebben helaas extra duidelijk gemaakt dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij ongewenst gedrag plaatsvindt.


De verantwoordelijkheid van het bestuur, samen met alle betrokkenen en leden, is het bieden van een veilig sportklimaat op Hudito. Op Hudito mag iedereen er zijn en zijn wie die is, we respecteren elkaar en elkaars grenzen. Laten we gewenst en ongewenst gedrag met elkaar blijven bespreken, zodat we normen en waarden delen en uitdragen. Alleen op die manier blijft Hudito een fijne plek voor iedereen.


Hudito heeft naast het bestuur, trainers en coaches een centraal aanspreekpunt waar je met vermoedens van, zorgen over of ervaringen met ongewenst gedrag terecht kunt. Patrick van Puffelen en Edith de Jong zijn onze vertrouwenscontactpersonen. Mede door hun inzet streven we er naar dat ongewenste situaties boven tafel komen en bij voorkeur uiteraard, worden voorkomen.


Patrick is al een aantal jaar de vertrouwenscontactpersoon van Hudito en recent is Edith toegevoegd. Edith is ruim 20 jaar actief op Hudito als speelster, ouder van Hudito’ers en als vrijwilliger (o.a. voorzitter van de jeugd commissie en jongste jeugd commissie). Patrick is huisarts en heeft de hele jeugd en senioren op Hudito gehockeyd. Zijn kinderen spelen momenteel in de jeugd. Als je vragen of opmerkingen hebt over de manier van omgaan met elkaar bij Hudito, ben je bij hen altijd welkom.


De vragen die je hebt kunnen bijvoorbeeld gaan over:

 

  • pesten of gepest worden;
  • het gevoel hebben dat je door je huidskleur, geloof, sekse, gender of seksuele oriëntatie er niet bij hoort of niet geaccepteerd wordt;
  • grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je (online) benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig;
  • een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hiermee te maken heeft;
  • je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind of teamgenoot wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;
  • je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;
  • iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;
  • bij twijfel: bespreek het met de vertrouwenscontactpersoon. Zij kunnen je verder helpen.


Schroom niet om contact op te nemen. Gesprekken die tussen jou en de vertrouwenscontactpersonen plaatsvinden zijn uiteraard vertrouwelijk. Zonder jouw toestemming wordt niemand hiervan op de hoogte gesteld.


Onze vertrouwenscontactpersonen Patrick van Puffelen en Edith de Jong kan je bereiken via:
[email protected]
[email protected]
[email protected]


Het bestuur via [email protected]

En mij kan je bereiken via [email protected] of 06-52689112


Namens het bestuur,

Lisa Kuiken

Voorzitter 

 
Martijn Claassen, 20-2-2022 @ 09:53:02
👍


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord