Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 28 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
10:00 Thuis Meisjes 8E1 HC Delfshaven M8E3
De droom van Mies & Hudito Dames 1
Beste Hudito'ers, 

Als 6-jarig meisje stond ik te trappelen om eindelijk echt op hockey te mogen! Net als mijn broer en zus mocht ik het mooiste tenue van Delft elke zaterdag aantrekken en het liefst liep ik er dan ook de hele dag in rond! In de jaren die volgden maakte ik vrienden voor het leven, hadden we feestjes in de bouwkeet en moest de huidige voorzitter een zooitje ongeregeld bij elkaar houden op ons eerste toernooi. We vierden kampioenschappen, we mochten meedoen met talententrainingen en langzaam ontstond de droom om net als verschillende trainers te hockeyen in dames 1. 

Toen een stukje van die droom uitkwam en ik mee mocht trainen met dames 1, was ik dan ook zielsgelukkig. Tot vervelens aan toe van mijn maten in de jeugd. Bij dames 1 was het op het veld toch allemaal nog net even een tandje leuker ;) 

Inmiddels speel ik al mijn 8e seizoen in dames 1. Met mooie tripjes naar het buitenland, harde wedstrijden, zware trainingen, mooie feestjes en heel veel nieuwe leuke teamgenoten zijn die jaren zo voorbij gevlogen. Er waren seizoenen waarin het super goed ging en ook seizoenen waarin het spel wat minder goed liep. Met de komst van de begeleiding en nieuwe koers in 2019 begon een droom die er altijd wel was, best realistisch te worden. In de twee seizoenen die daarop volgden bouwden we alsmaar verder aan een team waarmee we maar één doel hadden: Kampioen worden! De ‘corona’-seizoenen waren voor ons allemaal vreemd, minder publiek en minder samen genieten van de vereniging Hudito. Mede daardoor zijn we dit seizoen nog gemotiveerder om er vol voor te gaan.In al die jaren heb ik jeugdteams getraind, gecoacht, kampen voor de e-jeugd meegemaakt, en zelfs nog een tijdje op Hudito bij kinderopvang Plukkebol gewerkt. Als ik nu op zaterdag of zondag op de club ben, is het als thuis komen. Langs de lijn op zondag zie ik mijn oud teamgenoten uit de jeugd en uit dames 1, de kids die ik getraind heb, de kinderen van e-kamp, mijn familie en ouders van mijn teamgenoten die inmiddels ook behoren tot de Huditofamilie! Vanuit een droom om ooit samen met mijn Hudito helden op het veld te staan, sta ik nu samen met de kinderen die ik training gaf samen te trainen met Dames 1, een gevoel dat mij heel blij en trots maakt. 

Vandaag sta ik samen met al mijn teamgenoten op het randje van een droom die werkelijkheid lijkt te worden. Deze droom komt voort uit alles wat Hudito is en de mensen die het mogelijk maken dat er elke week door velen genoten kan worden van de mooiste vereniging in Delft! Samen willen wij onszelf, maar vooral ook de club belonen en een feestje geven wat we na deze twee jaar wel verdienen! Komend weekend spelen we op Warande in Oosterhout, om weer een stap dichterbij onze droom te komen! Op zondag 15 mei zal de echte kampioenswedstrijd plaatsvinden op ons eigen clubje, tegen de nummer 2 van de competitie! We hopen jullie in groten getale langs de lijn te zien om ons naar de overwinning te helpen en daarna een ouderwets biertje te kunnen drinken op het balkon, samen met alle Hudito'ers!

Mies Veeger
Speelster Hudito Dames 1
 
Mark van Reijn, 6-5-2022 @ 19:52:28
Mooi verhaal Mies! Ook een superleuke foto met die beker :-D Succes zondag en tot de 15e!

Luc Veeger, 6-5-2022 @ 19:51:55
Succes Dames : Op naar de OVERGANGS Klasse!!!


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord