Vrijwilliger van de Maand: Linda Croes

In de rubriek Vrijwilliger van de maand deze keer een interview met Linda Croes. Al bijna 10 jaar (!) lang is zij lid van de Jeugd Hockey Commissie. Linda introduceert zichzelf.

 

Mijn naam is Linda Croes (- Derwort), ik ben 53 jaar, getrouwd en moeder van 1 zoon en 2 dochters. Mijn zoon Tristan is een fanatieke voetballer, dochter Nicole heeft tot 1 jaar geleden bij Hudito gespeeld en is nu lid van de Leidse Studs en dochter Isabelle speelt op dit moment in de MA1 bij Hudito. In het dagelijks leven ben ik coördinator Schuldhulpverlening bij Stroomopwaarts MVS, een gezamenlijk participatiebedrijf van de gemeentes Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

 

Hoe lang hockey je al?

Ik hockey zelf vanaf mei 2016 bij de Trimmers, Trim 3.

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met Hudito?

In september 2008 bedacht mijn dochter Nicole dat ze wel op hockey wilde. Ze is toen lid geworden van Hudito en ik mocht met haar mee.

 

Hockeyen familieleden bij Hudito?

Nu dus nog 1 dochter in de MA1.

 

Wat voor vrijwilligerswerk doe je voor Hudito?

Ik ben lid van de communicatieclub in de Jeugdhockey Commissie en ondersteun bij het indelen van de teams en de communicatie met de ouders, coaches en spelers.

 

Wat maakt deze taak zo leuk?

Het zorgt bij mij voor verbinding met de club en de spelers/ouders. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en heb het gevoel dat ik een steentje kan bijdragen om er voor te zorgen dat alle jeugdleden een fijne tijd hebben op Hudito.

 

Zitten er ook minder leuke kanten aan?

Zeker. Niet iedereen is altijd blij met de teamindeling. We proberen zo veel mogelijk rekening te houden met voorkeuren en talenten van spelers maar je kan het niet altijd iedereen naar de zin maken. Door op voorhand uit te vragen met welk vriendinnetje en/of vriendje iemand in een team wil zitten proberen we het voor iedereen leuk te houden. En door na de teamindeling de mogelijkheid te bieden tot een gesprek zodat er uitleg gegeven kan worden op de indeling.

 

Welke functies heb je nog meer bekleed binnen de club?

Oudermanager van meerdere teams. Ik ben ook nog een jaar trainer geweest van 1 van de dochters toen ze 2e jaars E was. Niet omdat ik zelf zo goed kan hockeyen maar begeleiding bij een oefening die door een wel hockeyer was uitgelegd kan natuurlijk altijd.

 

Welke functie wil je in de toekomst nog eens uitoefenen?

Werkelijk geen idee, ik zie wel wat er nog op mijn pad komt.

 

Kun je uitleggen waarom het voor iemand een groot gemis is om geen vrijwilligerswerk te doen?

Het vrijwilligerswerk zorgt voor extra verbinding en contacten met andere Hudito leden en ouders. Het geeft voldoening een steentje bij te dragen aan het plezier van anderen.

 

Stel, je zou iets op Hudito mogen veranderen/aanpakken: wat zou je dan doen?

De overgang van de jeugd naar de senioren blijft een lastige stap. Er is al veel aandacht voor maar het kan denk ik nog beter. Misschien een mogelijkheid voor een ‘top’ jong team (ingedeeld op sterkte dus) waar Jeugdspelers die uit de A1 komen en de stap naar 1 en of 2 nog niet kunnen maken en wel op niveau willen blijven spelen terecht kunnen?

 

Voor welke Hudito'er heb je bewondering?

Ik heb voor vele Hudito’ers bewondering maar met name voor Lisa Kuiken. Ze is echt een kind van de club die zich al langer inzet voor Hudito. Ze was mijn technische maatje in de JHC enkele jaren geleden en bracht altijd een hoop energie en ideeën mee. Nu heeft ze op nog best jonge leeftijd het voorzitters stokje overgenomen dat vind ik heel stoer.

 

Wat is je mooiste herinnering als je aan Hudito denkt?

Dat zijn er wel meerdere. In principe de gezelligheid die er altijd is op de club en zeker op de maandag trimmers trainingsavonden. Ook ons kampioenschap met Trim 3 van een paar jaar geleden en natuurlijk de Geweldige Trimmers Feesten! En het Parijs toernooi met MC1 in 2015 was super gezellig.

 

Beschrijf in één zin waarom Hudito de beste en gezelligste club van Delft en omstreken is.

Er is altijd leven als je op de club komt en de club is van iedereen, iedereen is welkom en de deur staat altijd open.

 

De vraag van de vorige vrijwilliger van de maand, Hans van Keppel was: Ik kijk graag hoofdklasse hockey. Nu ga ik vaak naar een wedstrijd in Den Haag. Wat moeten we doen bij Hudito zodat ik daar op zondag naar hoofdklassehockey kan kijken? Wat is daarop jouw antwoord?

Dat is een uitdaging! Talentvolle nieuwe studenten in Delft overtuigen om bij Hudito te komen spelen en door een goede jeugdopleiding en begeleiding de talenten proberen vast te houden zodat ze bij Hudito blijven hockeyen?

 

Welke vraag zou je aan de volgende 'Vrijwilliger van de Maand' willen stellen?

Hoe kunnen we er voor zorgen dat er meer trainers en coaches zich aanmelden voor de jeugdteams?