Commissie in 't zonnetje: Jeugd Hockey Commissie

Bij Hudito zijn we trots op onze vrijwilligers, zij zorgen ervoor dat week in-week uit de club door kan blijven gaan met waar we voor staan: gedrevenheid, gezondheid en gezelligheid. Deze maand zetten we de vierde commissie van dit seizoen in het zonnetje: onze Jeugd Hockey Commissie (JHC). We spraken met Dion van Reenen, voorzitter van de JHC.

Hoe zijn jullie ooit begonnen als commissie en wat doe je naast deze commissie nog meer op de club?

 

De Jeugd Hockey Commissie bestaat op dit moment uit ongeveer 20 mensen. We zijn in deze commissie terecht gekomen uit interesse voor de sport van onze kinderen. Er is eigenlijk altijd wel iets te doen bij de organisatie van de jeugdafdeling en we hebben ons zelf aangemeld of zijn gevraagd. De meeste leden van de JHC hockeyden zelf (of zijn dat inmiddels gaan doen), doen soms ook nog andere vrijwilligerswerk op de club of zijn alleen lid van de JHC.


Wat moeten de leden weten over wat de Jeugd Hockey Commissie doet?

 

Hudito heeft een jeugdafdeling met gemiddeld zo’n 550 leden. De JHC regelt alles wat met het jeugdhockey te maken, denk daarbij aan: Ervoor zorgen dat alle teams een trainer en coach hebben (voor het coachen maken we ook gebruik van ouders, die we zeer dankbaar zijn daarvoor); De teamindelingen maken voor het veld- en zaalseizoen; afstemming van activiteiten voor de jeugd (Clinics, e-kamp, D-night, C feest en AB gala) waarbij we hulp krijgen van andere commissies; nieuwe ledenaanwas en behoudt van onze huidige leden.


Waar is de commissie het meest trots op?

 

Er zijn meerdere vlakken waar we trots op zijn, zoals dat we de laatste jaren voor alle jeugdteams tijdig trainers hebben kunnen regelen, dat we in het algemeen zien dat iedereen het naar zijn zin heeft op Hudito, zich kan ontwikkelen op zijn/haar eigen niveau en met plezier naar de club toe komt.

Terugkijkend op de afgelopen 3 jaar, waarin de competities meerdere keren lange tijd gestopt zijn, hebben we toch allerlei interne competities en activiteiten kunnen organiseren waarbij de opkomst altijd hoog was. Dat geeft een voldaan gevoel.

 

Uiteindelijk doen we dit werk als commissie om de jeugd met plezier te laten sporten.

Waar kunnen jullie nog hulp bij gebruiken?

 

In onze commissie kunnen we altijd hulp gebruiken. Denk daarbij aan leden voor communicatie, trainers, coaches en mensen die willen helpen bij nieuwe ledenaanwas in onze Jongste Jeugd en het behouden van leden in onze ABCD lijnen.

Hoe kunnen leden met jullie in contact komen?

 

Je kunt ons aanspreken op de club, doorgaans zijn we op zaterdag en/of zondag aanwezig, of een mailtje sturen aan [email protected]

 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord