De Zaterdag van Jeroen (7)
Wekelijks schrijf ik een verslag over wat ik allemaal gezien en meegemaakt heb op de zaterdagen vanuit mijn rol bij de Jeugdlopleiding van Hudito. Af en toe vraag ik jeugdspeelsters en spelers wat over hun wedstrijd, ik maak -met goedkeuring van de ouders/coaches- een foto van de week en verzamel ik tips en tops voor trainers en coaches om in een later stadium met ze te delen. 

De MO14-1 speelden in de vroege ochtend tegen HGC op het Huusman veld. Ze kwamen al snel 1-0 voor door een goal van Charlie. De 2-0 kwam van de stick van Saar, die na het eerste schot van een strafcorner goed bij de tweede paal stond, waar de bal keurig heengespeeld werd en ze ongeveer op de lijn de bal kon intikken. De goede druk van de meiden zorgden voor veel lange klappen van HGC, die ze goed onderschepten. 
Eleny deed goed voorbereidend werk voor de 3-0. Een mooie rush over de rechterkant, waarin ze goed overzicht hield en de spits kon inpassen die zich diep aanbood. Het was wederom Saar die de goal maakte. 
De organisatie in de restverdediging verslapte gedurende de wedstrijd een beetje, waardoor HGC ineens uit de counter de 3-1 konden maken. Leerzaam voor de meiden denk ik, altijd scherp zijn! Na deze counter was het vooral weer Hudito dat gevaarlijk werd. Ilsa schoot een strafcorner op de paal, rebound net voorlangs. Een prachtige onderschepping van een van de vele lange klappen van HGC door Camila op linksachter resulteerde in een hele mooie aanval over links, een prachtige positie van een spits op de 'T', goed doorgepusht richting de stip en op een voetje van de tegenstander. Er volgden wat strafcorners achter elkaar, waarbij driemaal soms scheepsrecht is. Fenne was scherp op de rebound die de keepster van HGC weggaf en maakte de 4-1. In de dying seconds van de wedstrijd zorgde Ilsa met een mooie klap uit de strafcorner voor de eindstand, 5-1. Goed gedaan meiden, mooi de rug gerecht na de nederlaag van vorige week. 

MO12-2 speelden een lastige wedstrijd tegen Berkel, waarbij ze veel op eigen helft moesten spelen. De tegenstander was beter, dat kan gebeuren. Gelukkkig bleven onze meiden knokken en bleven ze goed verdedigen en als ze de kans hadden om aan te vallen bleven ze goed overspelen. Ondanks het verlies met 1-4 toch een supergoede teamprestatie meiden!

MO14-4 mocht een derby spelen tegen Ring-Pass. Ze kwamen 0-1 achter, maar creĆ«erden daarna zelf meteen een aantal mooie kansen. De 1-1 liet niet lang op zich wachten, door een prachtige tip-in met de backhand door Feline na een mooie actie over de rechter achterlijn van Keet. Ring-Pass werd sterker en sterker aan de bal en onze meiden kwamen flink onder druk te staan. Floor stond echt waanzinnig te keepen en de hele verdediging stond compact en samen werkten ze alles weg wat in de buurt van het eigen goal kwam. Begin tweede helft leek RP de 1-2 te scoren, maar het schot was te gevaarlijk,dus een goede beslissing van de scheidsrechters! Halverwege het vierde kwart kregen we nog een enorme kans op de 2-1, helaas net voorlangs geschoten! De 1-1 bleek de eindstand te zijn en ik denk dat dit een prima uitslag was. Complimenten voor jullie spel en tomeloze inzet meiden!

MO14-2 mocht ook tegen HGC spelen en de wedstrijd vloog alle kanten op. Goede aanvallen van beide partijen, goed verdedigd van beide partijen. Dit was -zoals ze wel eens zeggen- voor de neutrale kijker een hele leuke wedstrijd. Er zat veel spanning en werklust in de wedstrijd. Op een gegeven moment ging Sterre met de bal rennen vanaf linksmidden, deed een keurige backhandflats (wat ze anders nooit doet) richting kopcirkel waar Jill stond. Jill wilde op goal slaan, raakte de bal totaal verkeerd en de de bal kroop richting de keepster. Deze verslikte zich in de traagheid van de bal zo leek het en in plaats van de bal weg te trappen ging ze er op staan en tikte de bal uiteindelijk met haar hak de goal in. Soms heb je een beetje geluk nodig in de sport en dan is het heerlijk als dat bij zo'n spannende wedstrijd is. Goed gedaan meiden!

JO14-2 speelden tegen Cartouche, waar ik nog een klein stukje van kon zien. Ik kwam aanlopen bij een aanval van Cartouche waarbij de spits 1 op1 kwam te staan met onze keeper die een prachtige redding verrichte met zijn stick. Helaas kwamen daar nog twee rebounds uit, ditmaal dus driemaal scheepsrecht voor een tegenstander. Het was een leuke wedstrijd om te kijken, het spel ging op en neer en onze mannen hadden mooie acties de cirkel in, zo ook de (volgens mij 2-2) , waar Floris bij de tweede paal stond (goed zo!) en kon intikken. Zo eentje uit het boekje! Verder maakte Dhruv nog twee goals en een eindstand van 3-3.

In het kort nog: MO10-3 stond keurig te spelen tegen westland. Goed gekeept van Tess, veel mooie reddingen verricht! Daarnaast stonden ze echt heel goed het veld groot te houden met zijn allen in balbezit en probeerden ze veel over de rechterkant aan te vallen, wat natuurlijk de backhandkant van de tegenstander is. Heel volwassen dames!
JO18-1 was een schaakspel tussen twee ploegen die goed half-court press uitvoerden en kijken of er een foute pass afgedwongen en onderschept kon worden. 1-0 voor met rust, paar strafcorners eruit gehaald en een heel goed coachende keeper, Casper. Echt een hele waardevolle kwaliteit als keeper! Eindstand helaas 1-1. Op naar volgende week mannen, tijd voor drie punten!

Tot langs de lijn! 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord