Hudito en energie

Ook Hudito komt er mee in aanraking, stijgende gas- en elektriciteitsprijzen. Per 1 januari 2023 is ons vaste energiecontract automatisch omgezet naar een flexibel contract, wat de nodige prijsstijgingen met zich mee brengt.


Jaarlijks gebruiken we op onze club 106.000 KWh aan elektriciteit en 9.500 m3 aan gas. De grootste invloed op dit verbruik hebben onze veldverlichting, koelingen, warme douches en verwarming.

Hudito is al jaren zeer actief met het verduurzamen van ons clubhuis en complex. Zo zijn sinds 2016 onze 3 velden (en ook het oefenveldje) voorzien van LED verlichting en liggen er sinds 2018 100 zonnepanelen op het dak van clubhuis.

Hudito heeft de ambitie uitgesproken verder te verduurzamen. Zo is er voldoende geld beschikbaar voor de aanschaf van warmtepompen. Onderzoek naar de aanleg van extra zonnepanelen om de warmtepompen te voorzien van elektriciteit en wellicht geheel gas onafhankelijk te worden loopt op dit moment.  De club van 100 heeft geld gereserveerd voor een onderzoek en advies over eventuele verdere mogelijkheden om nog duurzamer te worden.

We hebben de afgelopen jaren dus al een aantal mooie projecten gerealiseerd, er wordt gedacht over nieuwe ideeën en er staan projecten in de planning. Toch zullen wij vanaf 1 januari a.s. ook met zijn allen moeten proberen ons bewust te zijn van het gebruik van energie. Een bewuster gebruik van energie is tevens goed voor het milieu.

We zullen tijdens de winterstop:

  • Koelingen uitzetten waar mogelijk

  • De circulatiepomp van de douches uitzetten

  • De verwarming op een minimale stand zetten

  • Niet onnodig lichten laten branden 

  • We onderzoeken een timer op de veldverlichting te zetten, zodat deze na de trainingen (geleidelijk) uitgaan


Als leden kunnen jullie ook je steentje bijdragen:

  • Ben je klaar met trainen en de laatste op het veld, zet dan de veldverlichting uit

  • Douche een minuutje korter

  • Sproei de watervelden alleen als het nodig is


Heb jij verder nog ideeën hoe we de kosten qua energie zo laag mogelijk kunnen houden of ideeën om onze club nog duurzamer te maken, stuur deze naar [email protected]. Mocht je interesse hebben om meer gedetailleerd met ons te kijken naar de energiekosten, laat ons dat ook even weten!

Dion van Reenen & Roland Dijkman

 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord