De Zaterdag van Jeroen (10)
Wekelijks schrijf ik een verslag over wat ik allemaal gezien en meegemaakt heb op de zaterdagen vanuit mijn rol bij de Jeugdlopleiding van Hudito. Af en toe vraag ik jeugdspeelsters en spelers wat over hun wedstrijd, maak ik -met goedkeuring van de ouders/coaches- een foto van de week en verzamel ik tips en tops voor trainers en coaches om in een later stadium met ze te delen. 

De JO9-2 speelde tegen Schiedam. Lex, die dit seizoen begonnen is met hockeyen, vond het een hele leuke wedstrijd, want de tegenstanders waren allemaal goede spelers en ze speelden zelf ook goed. Ook Thomas vond het een leuke wedstrijd, omdat er van beide kanten heel weinig overtredingen waren. Een echte hockeywedstrijd dus, ondanks dat ze 2-6 hadden verloren. Soms heb je tegenstanders die gewoon beter zijn, dan is het extra knap als team dat je toch heel leuk gespeeld hebt! Joep had twee doelpunten gemaakt op aangeven van Joris en Oliver. Een van de goals sprong er uit, want die was heel mooi in de hoek gemikt! Walt had een zere enkel, dus die had maar heel even meegedaan.

MO12-3 speelde tegen Berkel. Toen ik ging kijken stond het 1-6, maar daar was niets van te zien. Op de helft van de tegenstander werden bijna alle duels gewonnen, werd er goed overgespeeld en dat resulteerde in een aantal mooie kansen die er niet niet in gingen. Toen de meiden van Berkel de 1-7 hadden gemaakt gingen onze meiden ook gewoon vrolijk door om kansen te creƫren. Echt heel erg leuk om te zien dat jullie gewoon doorgaan in plaats van je koppie laten hangen, dat is echt een waardevolle kracht van jullie als team! Aan het einde van de wedstrijd kregen onze Hudito'ers nog een strafcorner die heel goed richting de hoek werd ingeflatst. Via de stick van de tegenstander kwam de bal hoog op een andere speelster van Berkel, waarna er nog een strafcorner volgde. Deze werd wederom heel goed ingeflatst en kwam spijkerhard tegen de plank aan in de korte hoek. Eindstand 2-7 en de vreugde van die goal bij jullie allemaal was weer hartverwarmend. Chapeau meiden!

Op veld 1 stond de Delftse Derby op het programma, onze MO18-1 mocht aantreden tegen Ring-Pass O18-1, of in de volksmond ook wel 'Noord' genoemd. Onze dames stonden zwaar onder druk, maar hielden goed stand. Uit een counter werd Isabelle, die goed diep stond, aangespeeld en bleef 1 op 1 op de keepster goed rustig. Ze tikte de bal beheerst met haar puntje onder de keepster door en een verrassende 1-0 stond op het scorebord. Niet veel later werd het 2-0, nadat onze meiden wederom een turn-over goed wisten uit te spelen. Luana stoomde vanaf rechtsmidden mooi op langs de lijn met de bal, waarbij ze Isabelle, die wederom goed diep stond, wist te vinden. Ze tikte de bal magistraal mooi door met een one-touch richting de stip, waar Linsey mooi gekomen was en de bal beheerst langs de keepster pushte. 2-0! Wederom niet veel later een grote kans op 3-0, waar Fien met haar backhand hard voorlangs sloeg. Bij de tweede paal kon de bal net niet geraakt worden, maar hiermee was het spelbeeld wel veranderd. Ring Pass bleef het meeste balbezit hebben, maar de angel was uit hun spel en het vertrouwen groeide bij onze meiden. Lotte maakte een goede actie vanaf links naar binnen in de aanvallende 23 en wist Fien te bereiken, haar schot van kopcirkel mistte net wat snelheid en richting voor de 3-0. De verdediging van HUDITO bleef goed compact en stond strak op de tegenstander en zo kwamen ze niet echt meer in gevaar in de eerste helft, op een moment na, waar RP vlak voor rust een strafcorner kreeg en Sterre een nuttige, koelbloedige redding verrichtte. 
In het vierde kwart wist Sterre weer de aansluitingstreffer te voorkomen door een prachtige redding bij een strafcorner, waarna onze meiden met de counter eruit konden komen. Een lange klap richting Fien, die vogelvrij stond in de cirkel van de tegenstander. Ze had zoveel tijd dat je haar zag twijfelen terwijl ze opliep naar de keepster. Schieten, passen, schieten, passen, Lotte liep namelijk ook vogelvrij bij de tweede paal. Toen de keepster uitkwam had Fien haar keuze gemaakt en pushte beheerst de bal langs de keepster in de korte hoek, hoppa 3-0! Een mooie eindstand in een leuke Delftse Derby, goed geknokt met zijn allen!

Bij JO16-1, die tegen KZ mochten aantreden, mocht Marijn uit de O14-1 invallen en beloonde dit meteen met een goal nadat hij twee minuten in het veld stond, 1-0! Niet veel later meteen een kans op de 2-0, maar dit schot werd gekraakt. KZ was af en toe gevaarlijk, maar in de omschakeling waren onze mannen veel sterker en gevaarlijker. Snelle diepte van onze spitsen en goede acties en passing van Florian draagden hier aan bij. Het werd hier en daar wel wat onrustig en KZ kreeg langzamerhand iets meer de overhand, mede door onzorgvuldigheid in de passing van onze kant. Zo konden zij door individuele acties en een strafcorner gevaarlijk worden, maar JO16-1 wist het goal schoon te houden. Halverwege het tweede kwart kregen wij wat strafcorners, maar het verdubbelen van de score zat er niet in. KZ werd ook sterk in de counter en zo schommelde de wedstrijd heen en weer. In het begin van de tweede helft passte Patrick heel bekeken Marijn aan, maar weer zat die net niet in de goal. De druk op de goal van KZ werd opgevoerd, strafcorners werden gehaald, maar ook deze niet benut. Zo maakten onze mannen het onnodig spannend voor zichzelf. Gelukkig bleef onze keeper Ben scherp en verrichtte een hele belangrijke redding in het derde kwart om de gelijkmaker te voorkomen. Uit de omschakeling na een van onze strafcorners wist KZ weer gevaarlijk te worden, gelukkig ging de bal iets te hard voorlangs. In het vierde kwart mistte Tijn nog een strafbal op 2-0 om de spanning erin te houden, maar maakte dit zelf goed door de 2-0 te maken en aan het einde maakte Mick nog de verdiende 3-0. 

Tot langs de lijn!
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord