De Zaterdag van Jeroen (11)
Wekelijks schrijf ik een verslag over wat ik allemaal gezien en meegemaakt heb op de zaterdagen vanuit mijn rol bij de Jeugdlopleiding van Hudito. Af en toe vraag ik jeugdspeelsters en spelers wat over hun wedstrijd, maak ik -met goedkeuring van de ouders/coaches- een foto van de week en verzamel ik tips en tops voor trainers en coaches om in een later stadium met ze te delen. 

Een winderige dag begon voor mij met de JO18-1 tegen Bleiswijk. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, waar in de beginfase beide teams niet heel veel kansen creëerden, maar heel georganiseerd stonden te verdedigen. Einde eerste helft kwam het grootste gevaar toen Hudito een strafcorner kreeg. Emiel sleepte de bal halfhoog richting goal, waarna Florian, die inviel, de rebound hoog uit de lucht tikte richting goal. Hieruit ontstond nog een rebound terwijl de keeper op de grond lag, maar Mathis wist net niet genoeg kracht achter zijn hoge push te krijgen. De bal ging welliswaar over de keeper heen, maar de lijnstop kon nog redding brengen. 
Begin tweede helft een grote kans voor Bleiswijk, keeper Casper leek verslagen, maar Roderick redde goed van de lijn! Beide teams bleven goed georganiseerd staan, waardoor er nog steeds niet heel veel gecreëerd kon worden. 
Halverwege het derde kwart weer een strafcorner voor onze mannen, die Emiel moest slaan in plaats van slepen omdat de stop niet helemaal vlekkeloos ging. Het schot werd gekraakt door de uitloop. Tegen het einde van het derde kwart kreeg Bleiswijk een strafcorner. Ze speelden een variant via rechts terug naar kopcirkel en de bal werd vanuit daar hard laag ingepusht, een onterechte 0-1 stond op het bord. In het laatste kwart gingen de mannen van JO18-1 hard op zoek naar de goal en speelden heel dominant. Een mooie rush van linksachter richting de as van Mathis, mooie acties van Florian, een backhandschot van Emiel net over, de goal wilde maar niet vallen en de spanning steeg langs de kant. Na een volgende rush van Mathis hield hij het hoofd koel in de cirkel en versierde een strafcorner door het voetje van de tegenstander te bereiken met de bal. Emiel mocht weer aanleggen en sleepte nu hard raak, een verdiende 1-1! Hierna kreeg Bleiswijk nog een strafcorner en dachten te scoren, maar na overleg van de scheidsrechters werd deze afgekeurd. De eindstand bleef dus op 1-1 staan. Uit deze wedstrijd bleek maar weer eens hoe belangrijk een goede strafcorner kan zijn!

MO16-3 mocht tegen Cartouche spelen en het spel golfde zoals vaker lekker op en neer. Na een mooie aanval over rechts kon Isabelle op goal schieten, maar de keepster van Cartouche bracht goed redding. Uit de turnover was het Cartouche die een schietkans kreeg en onze keepster weer goed redding bracht. Goed samenspel op de helft van de tegenstander zorgde voor veel druk wat resulteerde in een goede cirkelpenetratie over rechts en van kopcirkel kon beheerst worden ingeschoten, een terechte 1-0 voorsprong! Niet heel veel later volgde ook de 2-0 van Isabelle. In het tweede kwart kwam Cartouche beter uit de startblokken en dat leverde een aantal kleine mogelijkheden op kansen op. Onze meiden rechtten hun rug en pakten het samen weer goed op. Hieruit volgde weer een grote kans dichtbij de keepster, maar helaas net geen goal. In eigen cirkel werd strak verdedigd en weggewerkt als dat nodig was. Emma stond vaak op de goede plek om ballen te onderscheppen om deze vervolgens weer naar de helft van de tegenstander te krijgen. Een spaarzame kans van Cartouche werd niet echt gevaarlijk. Zo leek het wachten op de 3-0, maar uit het niets werd Cartouche een paar keer vlak voor rust heel gevaarlijk. Gelukkig stond onze keepster op scherp en redde ze twee keer kalmpjes. In het derde kwart golfde het spel, net als aan het begin van de wedstrijd, op en neer. Tegen het einde van het kwart een strafcorner tegen die heel goed verdedigd werd. Een belangrijk moment in de wedstrijd om hier geen tegengoal te krijgen en dat was aan de blijdschap te zien. Halverwege het vierde kwart wist Cartouche toch nog de aansluitingstreffer te maken, maar toen het laatste fluitsignaal klonk stond er een mooie en verdiende 2-1 overwinning op het scorebord! Goed gedaan dames!

Andere opvallende uitslagen:

JO18-2 wint met 9-0 van LOHC!
MO12-1 wint met 5-0 van Rijswijk!

In de avond stond er ook nog het TrainersCafe op het menu, zie foto. Een hele waardevolle avond waarin de 4 inzichten over het trainerschap werden behandeld onder het genot van een drankje en bitterballen. Bedankt voor jullie komst allemaal, heel waardevol voor de toekomst van Hudito! Onder leiding van sportpedagoge Esmee vanuit Delft Voor Elkaar gingen de trainers in groepjes de inzichten behandelen. Structureren, Stimuleren, Individuele aandacht geven en Regie overdragen zijn hierin de belangrijke pijlers. Voor de geïnteresseerden, neem eens een kijkje op sportplezier.nl of kijk het Youtubefilmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=3ag5xkwLYvo&t=63s

Tot langs de lijn!
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord