De Zaterdag van Jeroen (12)
Wekelijks schrijf ik een verslag over wat ik allemaal gezien en meegemaakt heb op de zaterdagen vanuit mijn rol bij de Jeugdlopleiding van Hudito. Af en toe vraag ik jeugdspeelsters en spelers wat over hun wedstrijd, maak ik -met goedkeuring van de ouders/coaches- een foto van de week en verzamel ik tips en tops voor trainers en coaches om in een later stadium met ze te delen. 

Terug van weggeweest! Na een tijdje geen verslag te hebben geschreven door alle vakanties, feestdagen en gewoon weer eens een zaterdag lekker wedstrijden kijken was het weer hoog tijd om in het toetsenbord te klimmen.

JO14-1 (zie foto van de week) speelde in het zonnetje tegen medekoploper Rotterdam. Bij winst zouden de mannen drie punten los kunnen komen met nog drie wedstrijden te gaan, dus het belang was groot!
Ze begonnen sterk en goed georganiseerd en dat leverde mooie uitbraken op van onder andere Marijn en Bonne. De keeper van Rotterdam was erg sterk, dus een leuke uitdaging voor alle goalgetters in de JO14-1. Invaller Dhruv stond in het eerste kwart goed vrij bij de tweede paal, maar werd net niet bereikt. Een goede scoop van Luuk de cirkel in op Marijn leverde een strafcorner op, maar deze werd helaas niet omgetoverd naar een doelpunt. Rotterdam kreeg twee kansen in het eerste kwart, waar Gijs goed redding bracht bij de eerste en Marijn blokte de tweede kans.
Pepijn stond als een dijk te spelen en bleef de gehele wedstrijd praktisch foutloos en heel goed rustig aan de bal. Mede hierdoor had Rotterdam het lastig om in de buurt van Gijs te komen. In het tweede kwart viel de bevrijdende 1-0. Niels speelde de bal naar Tiemen, die richting de cirkel versnelde en de bal loepzuiver met zijn backhand in de kruising schoot. Een grote kans op de 2-0 kwam niet veel later toen Marijn op kopcirkel een turn-pass gaf naar Dhruv, die vogelvrij op de stip stond. Toen hij de bal onder controle had pushte hij gericht de hoek in, maar helaas zat die net niet.
Hierna kreeg Rotterdam een strafcorner die in eerste instantie goed geblokt werd, maar de bal bleef halverwege in de cirkel liggen waardoor een speler van Rotterdam hard de hoek in kon pushen. Een beetje ongelukkig moment, maar daar is niet altijd wat aan te doen. Onze mannen rechtten hun rug en niet veel later rende Mathis zoals gewoonlijk via de rechterkant de cirkel in, zette de bal voor en kwam op de voet van een verdediger. De strafcorner die hieruit volgde werd helaas geen goal, de uitloper kraakte het schot van Marijn.
Begin tweede helft pikte Bonne de bal op in het 23meter gebied, versnelde de cirkel in en speelde de bal voor de goal langs, waar Jits fantastisch de ruimte in kwam rennen en de bal hard laag langs de keeper flatste. 2-1!
De voorsprong werd uitgebouwd naar 3-1 door een schot van Marijn uit de strafcorner. Hij raakte de bal niet helemaal lekker, waardoor die een hele gekke stuiter kreeg en de keeper zich daar op verkeek.
Einde Q3 een strafcorner tegen, die de 3-2 op het bord zette. Onze jongens bleven druk op Rotterdam houden, nog een mooie rush van Dhruv de cirkel in, maar pushte de bal net naast. Wat speelde hij een goeie wedstrijd! Ook kwam er nog een kans voor Tiemen, die de bal na kundig gepiel van Huib vrij op goal kon schieten. De keeper van Rotterdam bracht goed redding! Met nog een paar tellen op de klok kregen we nog een strafcorner tegen. Alle billen op Hudito knepen even samen, maar onze jongens bleven heel koel in de cirkel. De strafcorner werd gekraakt, de bal werd weggeschoten en zo kon het gejuich beginnen. Een prachtige, verdiende overwinning en de kans op het kampioenschap een stapje dichterbij. Heel goed gedaan mannen!

Bij MO12-1 tegen Westland begon het voor onze meiden wat moeizaam. Ze vonden het lastig om teamgenootjes te vinden die vrij stonden. Ook leek het of ze een beetje bevangen waren van de eerste echte zonnestralen, want de tacklebacks waren niet altijd zo goed als ze kunnen. Er waren vooral kansen voor Westland en zelf creĆ«erden we maar moeizaam kansen.
In de tweede helft zagen we het MO12-1 zoals we ze kennen. Er werd goed vrijgelopen, goed overgespeeld en ook de tacklebacks gingen weer goed. Aurora maakte de 1-0 uit een rebound van de strafcorner. De 2-0 werd opgezet door een mooi banaantje over de achterlijn van Lotte en pushte de bal de goal in. Ik kon niet zo goed zien of die door de benen van de keepster ging of dat die in de korte hoek was, maar dat maakt natuurlijk allemaal niet uit. Vlak daarna kwam ook nog de 3-0 op het scorebord na een mooie klap naar voren van Doris, waarna Indy heel mooi de bal ineens uit de lucht de hoek in mepte, een echte spitsengoal! Het was ook een beetje de wedstrijd van Simone. Ze had eerder in de week haar arm gebroken op schoolkamp, maar stond zo fanatiek aan te moedigen vanaf de zijkant dat ze ook wat assists op haar naam mag schrijven!
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de dames, totdat er als donderslag bij heldere hemel ineens de 3-1 op het bord stond na een gekke situatie in de cirkel waar de bal zo in de kluts zat dat niemand zich er raad mee wist, behalve de aanvalster van Westland. Hierna volgden twee kansen voor Indy en Doris, waarbij de laatstgenoemde een hele mooie backhandflats hoog richting de goal speelde, maar deze ging helaas net over. Het blijft een wet in de sport, als die aan de ene kant niet wilt vallen, dan valt die aan de andere kant. De 3-2 werd door Westland gemaakt en ineens was de spanning in de wedstrijd terug. De bevrijdende 4-2 werd gemaakt nadat het goal van Westland een aantal keren achter elkaar werd beschoten, tot de bal op kopcirkel recht in Doris haar stick belandde. Ze twijfelde geen seconde en ramde de bal hard de hoek in. Hele knappe wedstrijd gespeeld dames!!

Andere mooie uitslagen:
JO12-2 wint met 5-2 van Cartouche!
G3 wint met 9-6 van Laren. Wat moet dat een leuke wedstrijd zijn geweest zeg, balen dat ik die heb gemist!
MO14-1 wint met 5-1 van Alecto!

Tot langs de lijn,

Jeroen
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord